Fyndiqs plattform – idéer & visioner

Fyndiqs plattform är unik och byggd helt från grunden in-house av företagets Teknikavdelning under ledning av Micke, Fyndiqs CTO. Visionen med Fyndiqs plattform är att den ska vara en absolut tröskelfri väg för vilken handlare som helst att sälja produkter genom. Oavsett om du driver en fysisk butik, är importör eller grossist, eller driver en klassisk e-handel ska du utan några tekniska investeringar kunna sälja via Fyndiq. Huvudmålet mot handlare är just tröskelfrihet. Men utöver detta vill vi även utveckla handlarens kontrollpanel där handlaren har total kontroll och överblick på alla siffror och trender rörande sin försäljning, för att kunna optimera alla flöden.

Visionen mot konsumenten är att vi ska ha det bredaste och djupaste utbudet av produkter inom alla områden, och att det ska vara extremt enkelt och tröskelfritt att hitta just den produkt man är ute efter. Samtidigt ska man kunna “fönstershoppa” på ett smidigt sätt, dvs bläddra runt bland produkter och kategorier om man inte är riktigt säker på vad man är ute efter.

Fyndiqs plattform utvecklas och byggs löpande för att kunna hantera våra snabbt växande volymer. Tunga investeringar görs i teknikutveckling – moduler till webbshoppsplattformar, förbättrat API, kopplingar mot stora leverantörer av affärssystem och webbshoppslösningar. Vi investerar även stort i vår egen skalbarhet, eftersom vi inte inom en alltför lång framtid kommer behöva kunna hantera tusentals transaktioner varje dag och ha miljoner produkter från tiotusentals handlare i vår databas.